Ensimmäinen soololevyni Kultaisen Trumpetin Paluu saa nyt jatkoa. Levyn suuri suosio innoitti minua viemään Kultaisen Trumpetin tarinaa eteenpäin ja näin ajatus jatko-osasta syntyi. Instrumentaalimusiikilla on nähtävästi kysyntää myös tänä päivänä, kun se toteutetaan laadukkaasti ja kunnianhimoisesti. Kultainen Trumpetti Iskee Jälleen -levy sisältää lisää vanhoja klassikkosävelmiä sekä kaksi omaa sävellystäni. Levyllä kuullaan mm. trumpettiklassikot Gonna Fly Now, Puhu hiljaa rakkaudesta ja Granada.

Kultainen Trumpetti Iskee Jälleen -levy tehtiin huhti-syyskuussa 2018 Mimix-studiossa Espoossa. Levyn äänitti, miksasi ja masteroi Jyri Sariola. Sovittajana ja tuottajana toimin itse. Levyllä soittaa jälleen liuta maan kärkimuusikoita ja kappaleet on sovitettu pääosin isoille kokoonpanoille. Mukana on yhteensä 34 soittajaa ja kokoonpanot vaihtelevat pienestä jousikokoonpanosta suureen viihdeorkesteriin. Kiitos vielä kaikille muusikoille – olette parhaita. Nautinnollisia kuunteluhetkiä Kultaisen Trumpetin seurassa.

TERO LINDBERG

Tero Lindberg on yksi Suomen johtavista trumpetisteista. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa tv-ohjelmissa (mm. MTV3:n Tähdet Tähdet, Saturday Night Live Suomi ja Tanssii Tähtien Kanssa). Hän on myös kiertänyt viime vuosina Eurooppaa niin Sunrise Avenuen, Leningrad Cowboysien kuin Jimi Tenorinkin kanssa. Vakituisesti hän soittaa tällä hetkellä mm. Dallapéssa sekä Paula Koivuniemen ja Mikko Leppilammen orkestereissa ja 1. trumpettia Espoo Big Bandissa ja Turku Jazz Orchestrassa.
Lindbergin YouTube -videoita on katsottu jo yli puoli miljoonaa kertaa. Tämän lisäksi hän luennoi ja kouluttaa soittajia ympäri Suomea. Vuoden 2018 alusta Lindberg on toiminut myös Turku Jazz Orchestran taiteellisena johtajana.

Tero Lindberg tunnetaan myös hyvänä sovittajana. Oman soololevyjensä lisäksi hän on toiminut sovittajana monissa tv-tuotannoissa (mm. Tanssii tähtien kanssa 11 tuotantokautta) ja konserteissa. Lindbergin sovituksia löytyy useilta suomalaisilta big bandeilta, sinfoniaorkestereilta ja pienemmiltä kokoonpanoilta. Viimeaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Vantaan Viihdeorkesteri, Turun Filharmoninen Orkesteri, Haloo Helsinki ja Popeda.

KULTAISEN TRUMPETIN PALUU -levy

Instrumentaalimusiikki oli 1950-80-luvuilla hyvin suosittua ja maailmalla esimerkiksi trumpetistit Herb Albert, Horst Fischer, Eddie Calvert ja Harry James sekä Suomessa Ossi Runne ja suomalaistunut Jörgen Petersen tekivät hienot elämäntyöt viihteellisen trumpettimusiikin parissa. Nykypäivänä tämä aikoinaan hyvin suosittu musiikkityyli on käytännössä lähes kokonaan kadonnut. Levyni tarkoitus on herättää uudelleen henkiin tämä unohdettu musiikkityyli ja upeat kappaleet. Samalla levy on ensimmäinen soololevyni ja kunnianosoitus vanhoille mestaritrumpetisteille sekä heidän musiikilleen.

Kultaisen trumpetin paluu -levy äänitettiin ja miksattiin kesällä 2015 Mimix Studioilla Espoossa. Äänittäjänä sekä miksaajana toimi Jyri Sariola. Levyn sovittajana ja tuottajana toimin itse. Halusin tehdä levyni ison orkesterin säestyksellä, kuten vanhoina hyvinä aikoina oli tapana, ja siksi olikin todella hienoa saada kaikki nämä mahtavat muusikkokollegat ja ystävät mukaan tälle levylle. Niin paljon lahjakkuutta ja ammattitaitoa on harvoin yhtä paljon saman katon alla kuin tätä levyä tehdessä. Kiitos vielä kaikille muusikoille!

Tero Lindberg 30.9.2015

BIOGRAFIA

Tero Lindberg (s. 1976) aloitti trumpetinsoiton opiskelun 16-vuotiaana Porvoon seudun musiikkiopistossa Reijo Ruokosen opastuksella. Tero soitti  tuolloin jo kosketinsoittimia monissa eri kokoonpanoissa ja kun erääseen soulbändiin tarvittiin saksofonistin rinnalle trumpetistia, päätti Tero kokeilla miten uusi instrumentti sujuisi. Nopeasti Tero huomasi löytäneensä soittimensa. 20-vuotiaana Tero pääsi opiskelemaan Helsingin Pop/Jazz konservatorion tanssimuusikkolinjalle Raimo Korhosen ja Markku Rengon oppilaaksi. Vuonna 1997 Tero suoritti varusmiespalveluksensa varusmiessoittokunnassa Lahdessa ja 1999 pääsi opiskelemaan Helsingin ammattikorkeakouluun, josta valmistui pop/jazz-pedagogiksi vuonna 2005. Opettajina toimivat tuolloin Timo Paasonen, Mikko Pettinen ja Tero Saarti. Vuonna 2001 Tero opiskeli vaihto-oppilaana Kunstuniversität Grazissa, Itävallassa, mm. Stefan Hoferin, Stjepko Gutin ja Edvard Holthanerin johdolla. Vuodet 2004-2007 Tero asui ja toimi freelancerina Wienissä, Itävallassa. Tero palasi takaisin Suomeen vuonna 2007  ja toimii kiireisenä trumpetistina ja sovittajana lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa tv-ohjelmissa.

OPETTAMINEN

Tero on työskennellyt syksystä 2011 alkaen Turun seudun musiikkiopistossa trumpetinsoitonopettajan toimessa sekä puhallinorkestereiden johtajana. Vuosina 2007-2008 Tero työskenteli trumpetinsoiton tuntiopettajana sekä junior big bandin vetäjänä Porvoon musiikkiopistossa. Vuosina 2014-2015 Tero työskenteli myös tuntiopettajana Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla. Näiden vakituisten töiden lisäksi Tero on pitänyt lukuisia yksityistunteja ja klinikoita ympäri Suomea sekä kouluttanut monia big bandeja Suomessa.

Teron levyä saa nyt myös seuraavista liikkeistä:

Klikkaa logoa ja käy katsomassa missä lähin Levykauppa Äxäsi sijaitsee! Kymmenen kauppaa ympäri Suomea.

Soitin Laine Turussa ja Helsingissä.

Teron soittimet huoltaa Rohi Oy Lahdesta. Löydät levyn nyt myös heiltä. 

Ars Musica Turun konserttitalossa.

TILAA TERO KEIKALLE

Jos haluat tilata Teron keikalle, opettamaan tai sovittamaan musiikkia, älä epäröi kysyä. "Kultaisen Trumpetin Paluu" -ohjelmistoon ja muihinkin ohjelmistoihin löytyy valmiit sovitukset niin big bandille, sinfoniaorkesterille kuin puhallinorkesterillekin. Ollaan yhteydessä!

info@terolindberg.com

Löydät Teron helposti Facebookista.

KEIKKAMYYNTI
Rhino Horns Oy Ltd
Visapolku 8A
01730 Vantaa

Studio- ja pressikuvat Anu Jormalainen

Tästä voit ladata Tero Lindbergin korkearesoluutioiset pressikuvat.

KIITOKSET

Studio- ja pressikuvat: Anu Jormalainen
Graafinen suunnittelu ja logo: Reetta Martikainen
Albumin videototeutukset: Janne Ketola & Pasi Hornamo
Tuottaja: Tero Lindberg

Kuvateksti

Kuvateksti